İzmir'de İki Eski Meyhane



İstanbul'da artık pek kalmayan ve özlemini çektiğimiz eski meyhanelerin, İzmir'de izini sürdük...









Tulumbalı Meyhane, Nihat Baba'nın Yeri olarak da biliniyor, iki sene önce gitme fırsatı bulabilmiştik. İzmir'in pek de elit olmayan semtlerinden biri olan Tepecik civarında bir sokak arasında. Bu yazıyı yazarken yaptığım araştırmalarda, İzmir'in daha merkezi yerlerine iki yeni şube daha açmış olduğunu öğrendim ama fotoğraflarından görebildiğim kadar biraz eller havaya modunda, biz ilk yerine gitmiştik yani bildiğimiz ağır meyhane.
Rakı, masalardaki tulumbalardan çekilirmiş eskiden, adı buradan geliyor. Günümüzde kullanılmasa da tulumbalar masaların yanında dekoratif olarak hala yerini koruyor. 
Özellikle sakatatları ve etleri ile ünlü bir yer, ciğer ve uykuluk muhteşem, mezeler de gayet başarılı. Eski meyhane havasında lezzetli yemekler yemek için doğru adreslerden biri.

Tulumbalı Meyhane
Çınar'da işkembe
Kelle
Uykuluk




Diğeri ise adını çok duyduğumuz ama ancak bu yıl deneme fırsatı bulduğumuz Çınar Restoran veya İzmir'lilerin tabiriyle Akif Baba'nın Yeri. İzmir'in pek tekin olmayan semtlerinden biri olan Eşrefpaşa'da. 
Mekana girince ilk dikkat çeken şey, tüm duvarların eski İzmir ve Atatürk fotoğrafları ile kaplı olması. Giriş kısmı akşamcı müdavimlere ayrılmış gibi, bizi iç kesimdeki aile bölümüne buyur ettiler.
Burası da et ve sakatat ağırlıklı, mezeler gayet güzel. Kelle, ciğer ve kokoreci çok meşhur.
Hafta sonları ayrıca canlı müzik var.



Adres: 474 Sok. No: 30/A Eşrefpaşa, Konak, İzmir Tel: 0 232 261 91 22