Küba 6-Camaguey


Küba'nın 3. büyük kenti Camagüey...

Carmen Meydanı, Camagüey

Camagüey, Küba gezimizdeki en uzak nokta oldu. Sabah 10 civarı Trinidad'dan yola çıktık, öğleden sonra 3 gibi Camagüey'e varabildik.

Bir gece konaklayacağımız Casa'mıza eşyalarımızı bırakıp hemen şehri keşfe çıktık.
Camagüey Küba'nın 3.büyük şehri olsa da, gezilecek yerler birbirine yakın ve yürüme mesafesinde. Bunların başında San Juan de Dios Meydanı geliyor. 18.yy'dan kalma bir-iki katlı renkli evlerle çevrili bu meydanda ayrıca bir de kilise bulunuyor. Meydanın çevresindeki restoranlar, siyah fasulye, pilav, et, tavuk veya ıstakoz ile klasik Küba mutfağından örnekler sunuyor.

San Juan de Dios Meydanı
19.yy dan kalma Nuestra Senora del Carmen manastırının da bulunduğu diğer bir meydan ise Carmen. Bu meydan, dedikoduya dalmış teyzelerin, bankta oturmuş sevgililerin tunçtan yapılmış heykelleri ile süslenmiş.

Carmen Meydanı



Carmen Meydanı


Şehrin bir diğer önemli noktası Agramonte Parkı. Parkın ortasında 19.yy da İspanyollara karşı savaşmış İgnacio Agramonte'nin heykeli bulunuyor. 



Agramonte Parkı
Parkın bir tarafında büyük bir katedral, diğer tarafında 1971'den beri dans ve müzik evi olan Casa de la Trova bulunuyor fakat orada olduğumuz gün kapalıydı :(


Casa de la Trova'nın kapalı kapısı :(

Agramonte Park'nın olduğu meydanda şirin bir de kafe var, aperitif için ideal, duvarında mutlaka fotoğraf çektirin:)








Camagüey'de kaldığımız Casa:

Casa Daisy Reinaldo
Calle Astillero #7 San Ramon y Lugareno








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder