Küba 5-Trinidad

Yine bir Unesco kenti Trinidad...



Cienfuegos'da bir gece geçirip ertesi sabah Trinidad'a doğru yola çıktık. Trinidad-Cienfuegos arası yaklaşık 90 km, yolculuk 2 saat gibi bir sürdü. Küba'nın en güzel ve keyifli şehirlerinden biri. Renkli tek katlı evleri, dar arnavut kaldırımlı sokakları ve güler yüzlü insanları ile gelir gelmez sevdik burayı. 

Tüm gezilecek yerler Plaza Mayor ve çevresinde, akşamları çok hareketli. Meydanı çevreleyen önemli yapılar arasında  Trinity Kilisesi geliyor. 











Akşamları bir karnaval yerine dönen Casa de la Musica hareketliliği ile sizi kendine çekiyor. Yerel halkın ve turistlerin akın ettiği bu açık hava şöleninde birçok grup canlı performansları ve dansları ile keyifli bir akşam yaşatıyor. Bu eğlencede sadece izleyici olacağınızı sanmayın, halk kadın erkek çekinmeden herkesi dansa kaldırıp eğlenceye ortak ediyor:)

Casa de la Musica Trinidad

Trinidad'ın en turistik noktalarından biri de aynı isimli kokteyli ile ünlü bar La Chancancara (kançançara diye okunuyor). İçinde limon, rom ve bal ile yapılan tatlı bir kokteyl, denedik herkes gibi ama müdavimi olmadık açıkçası.

Trinidad'da mutlaka yapılması gereken şeylerden biri de Ancon Plajı'na (Playa Ancon) gitmek.
Playa Ancon Trinidad
Trinidad'da bir evin içi! Korku filmi gibi :)

Trinidad'da iki gece kaldığımız casaların bilgilerini de aşağıda belirtiyorum, kalabalık olduğumuz için yanyana iki evde kaldık.

Virgilio Villafuerte Turino
(0053) 01 53657712   virgilioss@nauta.cu
Francisco Gomez Toro (Pena) #20. e/Piro Guinart (Boca) y Simon Bolivar Trinidad

Casa Roma
(005332) 243 855 reisy.nodarse@nauta.cu
Calle San Ramon #354 Linea y San Jose, Trinidad

Trinidad


Trinidad

La Bodeguita Trinidad

Halkın şarkı söyleyip dans ettiği kültür evi Trinidad

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder