Tayland 2. Bölüm: Bangkok

6-15 EKİM 2013 TAYLAND

Tayland gezisinin ikinci kısmına Bangkok'tan devam ediyoruz...


Otelden şehir manzarası


























Gezinin 4 günlük Phuket kısmını tamamladıktan sonra 11 Ekim 2013 Cuma günü yerel havayolu Thia Airways'in 11:25 tarifeli seferi ile 12:50 gibi Bangkok'a geldik.

3 günlük konaklamamızı Bangkok Marriott'da yaptık, merkezi bir şehir oteli.

Phuket'e göre Bangkok'da hava daha da bunaltıcı idi, sıcaklık bir yana nem gerçekten bunaltıyor, saunada gezer gibiydik.

Hemen nereleri gezdiğimize geleyim:) En ünlü ve büyük tapınağı Wat Pho, içinde dev bir yatan buda heykeli var. Dünyadaki en büyük buda heykeli, 46 metre uzunluğunda ve altın kaplama.


 

Diğer önemli görülmesi gereken yer Wat Phra Kaew Tapınağı ve Kraliyet Sarayı. Bangkok'un en görkemli yapılarından biri. Son derece renkli yüzden fazla yapıya ev sahipliği yapan bu kompleksteki en önemli eser Zümrüt Buda Heykeli.
Tapınaklarda kıyafete dikkat etmek gerekiyor, şort, kısa etek, sandalet vb kıyafetlerle girilemiyor ama kapıda uygun elbiseler kiralanılabiliyor.


Bunlar dışında çok fazla sayıda başka tapınaklar da mevcut. Zaman ve ilgiye bağlı olarak gezilebilir.
Bu arada bir uyarı: özellikle turistik mekanların önünde, size yardımcı olmak bahanesi ile yanınıza gelip anlaşmalı alışveriş mağazalarını dolaştıran tuk-tuk çular var. Aman inanmayın ve binmeyin. Taksi de aynı fiyat, daha güvenli ve klimalı:) Klima demişken Bangkok'ta iki tip otobüs var, biri açık diğeri kapalı ve klimalı olanlar, açık olanlar ücretsiz. Bu arada taksilere de koşulsuz güvenmemek gerek, onların da tutturabildiği fiyatı söyleme ve dolaştırma potansiyelleri var. Taksimetrenin açık olduğunu kontrol etmekte ve önceden gidilecek yerin yaklaşık fiyatını sormakta fayda var.
Yapılması gereken önemli aktivitelerden biri de kanal turu.Turlar genellikle Chao Phraya nehrinden başlıyor, tur bileti de oradaki iskeleden alınabilir. Şehrin değişik bir yönü ve renkli bir bölgesi ayrıca yüzen markette (Floating Market) mola veriliyor.












Bangkok'daki önemli konulardan biri de pazarlar; gece pazarı gündüz pazarı derken şehrin her tarafında her gün tezgahlar kuruluyor, 24 saat alışveriş yapabilirsiniz :)

Gece pazarı
Sokaklarda yemek satan çok insan var, biz onu da denedik, sosis benzeri birşeyler yedik, gayet lezzetliydi. Ayrıca böcek satan tezgahlar da gördük ama kimse alıp yemiyordu, sanırım konu tamamen turistik olmuş.
böcek tezgahı (çekirge, akrep, tırtıl vs)
Trafiği bir hayli yoğun olan Bangkok'ta en uygun ulaşım araçları metro ve viyadükler üzerinde giden Gök Treni.

Görülmesi gereken yerlerden biri de Çin Mahallesi, şehrin en kaotik ve renkli bölgesi, batı ucunda Küçük Hindistan adı verilen bir bölge, doğu ucunda ise Çin Mahallesi Kapısı bulunuyor.

Şehrin ana merkezlerinden biri de Siam Square. Burada bizdeki gibi çok sayıda büyük alışveriş merkezi bulunuyor. Elektronik ve diğer ihtiyaçlar buralardan karşılanabilir.


Bir gezinin daha sonuna geldik, yeni maceralarda görüşmek üzere :)

Tayland Gezi 1.Bölüm Phuket, Phi Phi

x