Küba 3-Pinar Del Rio&Vinales

Küba'nın önemli tütün üretim bölgelerinden Pinar Del Rio ve Unesco Dünya Mirasları listesindeki Vinales Vadesi, Havana'dan ayarlanacak günlük turla gezilebilir.
Pinar Del Rio tütün tarlaları



Pinar Del Rio ve Vinales, Küba'nın dünya çapında isim yapmış önemli bölgelerinden biridir. Vinales, Küba'nın en çarpıcı ve güzel karstik vadisidir ve 1900'lerin sonlarında Unesco Dünya Mirası listesine dahil edilmiştir.
  
Vinales Vadisi

Pinar Del Rio İspanyollar tarafından kurulan  eski ve önemli yerleşim yerlerinden biri. Tütün tarlalarında çalışmak üzere Filipin Adalarından getirilen işçiler nedeniyle Yeni Filipinler ismi ile kurulmuş. Tarihi, göçebe olarak mağaralarda yaşayan Hintli bir grup olan Guanahatabey'lere kadar dayanıyor. 1778'de adı, 'bizden biri' anlamına gelen Pinar Del Rio olarak değiştirilmiş. 

Bu geziyi rehber eşliğinde tur ile yapmak en iyisi olacaktır çünkü ziyaret edilmesi gereken yerler dağınık. Devlet denetimindeki tur ofislerinin bürolarını, Havana'daki büyük otellerin içinde veya ana caddelerde görebilirsiniz. 
Bu bölgeyi gezmek için bir diğer seçenek de, gezi programının bir-iki gününün Vinales konaklamalı yapılması olabilir. Vinales küçük ama şirin bir kasaba.

Sabah otobüs ile başlayan gezide, yol boyunca uzanan palmiye ağaçları  ve eşsiz bir vadi manzarası eşlik ediyor size.



Turda bir rom fabrikası ve bir tütün çitçi evine (Casa del Veguero) uğranıp detaylı bilgi alınıyor. Rom ve püro alışverişi buralardan da yapılabilir.

Yol boyunca diğer bir durak, Vinales Vadesi'nin kuş bakışı izleneceği seyir terası olan Los Jazmines. Burada fotoğraf ve hediyelik için kısa bir mola veriliyor.

Küba'da müzik her yerde :)

120 m boyunda tarih öncesi resimlerin kaya üzerine yapılmış kopyasının ve eski yerli halk yaşayışına dair bir canlandırmanın görülebileceği gezide mağara ve bot turu da yer alıyor.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder