Küba 4-Cienfuegos


Küba devriminin başlıca kahramanlarından Camilo Cienfuegos'un şehri...





Havana'daki 4. günümüzün sabahında Sergio'nun rehberliğinde Cienfuegos'a doğru yola çıktık. Havana'dan 5 günlük şoförlü van tipi bir araç ayarlamıştık ki bunun ne kadar doğru bir seçim olduğunu yola çıkınca daha iyi anladık. Yollarda işaretler çok yetersiz, ingilizce bilen kişi az hatta Sergio bile bilmiyordu ama bizdeki çat pat ispanyolcayla ve işaret diliyle anlaştık bir şekilde.

Cienfuegos, Küba devriminin baş aktörlerinden Camilo Cienfuegos'un şehri. Havana-Cienfuegos arası yaklaşık 250 km, yağmur ve hız limitleri sebebiyle yolculuk yaklaşık 3,5-4 saat sürdü. 
Konakladığımız pansiyon Roberta ve Carlos adında çok renkli bir çifte aitti. Kaldığımız en güzel ve keyifli yer burasıydı diyebilirim. Çok neşeli hayat dolu insanlar, kesinlikle tavsiye ederim. Sabah kahvaltı sonrası sıcak Küba müziği eşliğinde salsa dersi bile verdiler :)

Cadena Hostal
Ave 54 #3922 e/39 y 41. Cienfuegos
(53) 53668761
(53) 53284566
robert71@nauta.cu

Gerçek Küba Havana dışında sanki. Büyük şehir ile kasaba naifliğinin farkı gibi. Cienfuegos küçük ve şirin bir yer, bir gün ayırmak yeterli. 
İçinde katedral ve etrafında şirin kafeler bulunan bulunan tek bir ana meydanı var, Jose Marti. Genellikle bir-iki katlı evlerin yer aldığı ara sokaklarda dolaşmak, el yapımı hediyelik eşyalar satan dükkanları dolaşmak ayrı bir keyif.








Cienfuegos'da bir resim galerisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder